Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον ξαφνικό και μυστηριώδη θάνατο της Λίμπερτυ-Λέτης Πολύζου και της κόρης της Τομασίνας Κοντόγιωργα, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους την Πρωτοχρονιά.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές, η καθεμιά στο κρεβάτι της, με την εικαστικό να κρατάει την καρδιά της, σύμφωνα με όσα είπε η δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου στην εκπομπή «Live News».

«Κάποιοι ανέβηκαν πάνω για να πιουν το πρωινό μαζί, χτυπούσαν το κουδούνι, χτυπούσαν τις πόρτες και δεν άνοιγε κανείς. Ειδοποίησαν τον αδελφό της, ο οποίος ήταν στο νοσοκομείο, ήρθε και αυτός τρέχοντας και φώναξαν κλειδαρά για να μπουν. Ο κλειδαράς, όμως, είπε ότι υπάρχει σύρτης και γι’ αυτό πρέπει να ειδοποιηθεί η Αστυνομία, όπερ κι εγένετο. Την είδαν να κρατάει την καρδιά της, όταν μπήκαν μέσα και την είδαν (την εικαστικό). Κράταγε την καρδούλα της» είπε η δημοσιογράφος Νίνα Βλάχου.

Μόνο στενοί φίλοι και συγγενείς γνώριζαν τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζαν μητέρα και κόρη.

Η μεν εικαστικός είχε χρειαστεί να χειρουργηθεί στα επινεφρίδια, σε νεαρή ηλικία, αλλά και η κόρη της ήταν νεφροπαθής, από τα 20 της χρόνια.

«Η οποία κόρη ήταν ένα εξαιρετικό πλάσμα, ένα όμορφο κορίτσι, που ήταν ταλαιπωρημένο από μικρή. Είχε πρόβλημα με τα νεφρά της. Και κάποια στιγμή χρειάστηκε, πριν από 10 χρόνια, να μπει στον τεχνητό νεφρό. Στο τέλος, την παρακαλούσαν όλοι να γίνει μια μεταμόσχευση, γιατί ήταν νέο κορίτσι, αλλά επέμεναν ότι μπορούν να το αντιμετωπίσουν έτσι» προσθέτει η δημοσιογράφος.

Δύο μέρες πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Τομασίνα αρρώστησε με γρίπη και ήταν αδύνατο να πάει για αιμοκάθαρση. Μια απόφαση που ενδεχομένως να ήταν και η μοιραία και να επέφερε τον θάνατό της, κάτι το οποίο δεν άντεξε η μητέρα της και «έφυγε» κι εκείνη από τη ζωή προδομένη από την καρδιά της.

«Τελευταία, ναι. Η μικρή ήταν αδιάθετη και δεν πήγε τώρα που ήταν να κάνει τη θεραπεία αυτή, δεν πήγε εκείνη την ημέρα και τηλεφώνησαν ότι είναι λίγο κρυωμένη. Και είπε ο γιατρός “εντάξει, δεν πειράζει, μπορείτε να έρθετε μετά από μία μέρα”. Και αυτό ήταν το καθοριστικό, νομίζω» πρόσθεσε.

«Είχε και εκείνη προβλήματα υγείας»

Οι δύο γυναίκες στήριζαν η μία την άλλη στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν και ανέβαιναν μαζί τον Γολγοθά τους. «Η κόρη της είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έκανε αιμοκάθαρση τα τελευταία 10 χρόνια. Προφανώς έκανε κάποια επιπλοκή. Υπήρχε η λύση της μεταμόσχευσης, αλλά είχαν αρνηθεί. Αλλά και η μητέρα της είχε πρόβλημα στα επινεφρίδια και είχε χρειαστεί, μάλιστα, να χειρουργηθεί σε νεαρή ηλικία. Είχε και εκείνη προβλήματα υγείας.

Κατέληξε πρώτα η κόρη και όταν την είδε η μητέρα της, δεν άντεξε. Και το έλεγε ότι αν πάθει κάτι το παιδί της, εκείνη δεν θα το αντέξει. Εκείνο το πρωινό, η μητέρα της 63χρονης την αναζήτησε, αλλά δεν απαντούσε κάποιος από το διαμέρισμα. Μετά, όταν άνοιξε η Αστυνομία και τις βρήκαν νεκρές στα κρεβάτια τους, μάθαμε ότι είχαν βάλει τον σύρτη αλλά και συναγερμό από μέσα».

«Δεν έχει σημασία τι λέει κάθε πικραμένος συγγενής»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί ακόμη το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Αυτό θα πρέπει να γίνει μετά το τέλος των εξετάσεων στις δύο γυναίκες από τους ιατροδικαστές.

«Το ότι δεν μπήκε κάποιος στο σπίτι, δεν σημαίνει πως δεν έχουμε να κάνουμε με εγκληματική ενέργεια. Ο κάθε πικραμένος συγγενής έχει μια άποψη και γνώση αυτού του Γολγοθά. Ο κάθε στενοχωρημένος συγγενής. Γνώση του Γολγοθά έχουμε και εμείς. Αυτή η γυναίκα είχε πει σε συγγενικά της πρόσωπα πως δεν αντέχει άλλο την κατάσταση. Ειπώθηκε μία άποψη πως είναι πολύ σπάνιο να έχει ένα παιδί πρόβλημα, να το δω νεκρό και να πάθω ανακοπή και να πεθάνω και εγώ. Είναι πολύ σπάνιο αυτό.

Ενδεχομένως κάποιος να ήθελε να λύσει το πρόβλημά του. Αν είχαμε μια πολύ στενοχωρημένη μαμά, αν είχαμε μια πολύ λυπημένη κόρη, αν είχαμε ένα κλίμα δυσβάσταχτο μέσα στην οικογένεια που δεν το αντέχανε. Οι ιατροδικαστές δεν έχουν βγάλει τσιμουδιά. Ένας μάλιστα είπε πως περιμένουν τις τοξικολογικές και όχι τις ιστολογικές. Για να αποκλείσουμε το κακό, θα πρέπει να έρθουν πρώτα τα αποτελέσματα για να δούμε από τι “έφυγαν” αυτές οι γυναίκες».