Υλικά
- σαρδέλες φρέσκες 1 ½ κιλό
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ρίγανη ή θυμάρι
- δεντρολίβανο
- λεμόνι ή ξίδι
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε εσωτερικά τις σαρδέλες ενώ είναι προτιμότερο να μη βγάλετε τα λέπια, που θα εμποδίσουν τη σάρκα να στεγνώσει.
- Κατόπιν, τις λαδώνετε, τις αλατίζετε εξωτερικά με λίγο χοντρό αλάτι, ρίχνετε ρίγανη και μερικά φυλλαράκια δεντρολίβανο και τις ψήνετε σε μέτρια φωτιά, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρονται με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και ελάχιστο ξίδι ή λεμόνι και, αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.