Υλικά

  • σαρδέλες φρέσκες 1 ½ κιλό
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ρίγανη ή θυμάρι
  • δεντρολίβανο
  • λεμόνι ή ξίδι
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε εσωτερικά τις σαρδέλες ενώ είναι προτιμότερο να μη βγάλετε τα λέπια, που θα εμποδίσουν τη σάρκα να στεγνώσει.
  2. Κατόπιν, τις λαδώνετε, τις αλατίζετε εξωτερικά με λίγο χοντρό αλάτι, ρίχνετε ρίγανη και μερικά φυλλαράκια δεντρολίβανο και τις ψήνετε σε μέτρια φωτιά, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Σερβίρονται με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου και ελάχιστο ξίδι ή λεμόνι και, αν θέλετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.