Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 κονσέρβα τόνο
- 1 συσκευασία ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
- λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό
- λίγο κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το ρίχνετε στο λάδι να σοταριστεί για λίγο.
- Στη συνέχεια ρίχνετε τον τόνο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες στο λάδι.
- Αν θέλετε με ένα πιρούνι μπορείτε να λιώσετε τον τόνο, διαφορετικά το αφήνετε σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
- Ρίχνετε 1 φλυτζάνι νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να αρχίσει να βράζει. Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη ζάχαρη και σκεπάζετε το κατσαρολάκι.
- Αφήνετε να βράσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αν χρειάζεται, ρίχνετε κατά τη διάρκεια λίγο νερό.
- Μόλις δέσει η σάλτσα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και σβήνετε αν θέλετε με λίγο κόκκινο κρασί.
- Παράλληλα, βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, σουρώνετε και σοτάρετε αν θέλετε με λίγο βούτυρο.