Υλικά

  • 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι (προαιρετικά με άρωμα βανίλιας)
  • 1/4 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ. σ. παπαρουνόσπορο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • Επιπλέον ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στρώστε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινες θήκες ή ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής και αφήστε την στην άκρη.
  3. Βάλτε το λιναρόσπορο σε ένα μπολ και ανακατέψτε με 5 κουταλιές της σούπας νερό.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  5. Ξεφλουδίστε και στύψτε τα λεμόνια, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού για το γλάσο (το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για το μείγμα των μάφιν).
  6. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι καρύδας, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το μείγμα λιναρόσπορου.
  7. Προσθέστε το μείγμα γάλακτος στο μπολ με το μείγμα αλευριού.
  8. Προσθέστε τους παραρουνόσπορους και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα.
  9. Γεμίστε κάθε θήκη για μάφιν περίπου κατά τα 3/4 με το μείγμα και ψήστε για 25 λεπτά.
  10. Εντωμεταξύ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού που κρατήσατε και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μείγμα με λεία υφή, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, για πιο αραιή υφή.
  11. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, περιχύστε τα μάφινς με το γλάσο και γαρνίρετε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού, αν θέλετε.