Υλικά
- 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι (προαιρετικά με άρωμα βανίλιας)
- 1/4 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
- 2 λεμόνια
- 2 κ. σ. παπαρουνόσπορο
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- Επιπλέον ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώστε μια φόρμα για μάφιν με χάρτινες θήκες ή ψεκάστε με σπρέι μαγειρικής και αφήστε την στην άκρη.
- Βάλτε το λιναρόσπορο σε ένα μπολ και ανακατέψτε με 5 κουταλιές της σούπας νερό.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, με την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ξεφλουδίστε και στύψτε τα λεμόνια, κρατώντας 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού για το γλάσο (το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για το μείγμα των μάφιν).
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι καρύδας, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το μείγμα λιναρόσπορου.
- Προσθέστε το μείγμα γάλακτος στο μπολ με το μείγμα αλευριού.
- Προσθέστε τους παραρουνόσπορους και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα.
- Γεμίστε κάθε θήκη για μάφιν περίπου κατά τα 3/4 με το μείγμα και ψήστε για 25 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού που κρατήσατε και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μείγμα με λεία υφή, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, για πιο αραιή υφή.
- Μόλις κρυώσουν ελαφρώς, περιχύστε τα μάφινς με το γλάσο και γαρνίρετε με επιπλέον ξύσμα λεμονιού, αν θέλετε.