Υλικά
- 500 γρ. σολομό, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. σκόνη τσίλι
- 1/2 κ. γλ. καγιέν
- 1 κ. γλ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. γλ. μέλι
- 1/2 λάιμ, χυμό
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Για τη σάλτσα
- 500 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ξεπλυμένες
- 1 πιπεριά jalapeño
- 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε τέταρτα
- 1/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο, συσκευασμένο
- Το χυμό από μισό λάιμ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το σολομό, το λάδι, τη σκόνη τσίλι, το καγιέν, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το μέλι, το χυμό λάιμ και το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ένα μπολ.
- Τρυπήστε τον σολομό σε σουβλάκια και τοποθετήστε σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε για 12- 15 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, προσθέστε τις ντομάτες, τη jalapeño και το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να απανθρακωθούν από κάθε πλευρά.
- Προσθέστε τα ψημένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ μαζί με τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το σκόρδο.
- Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει σχεδόν λείο.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια σολομού με τσίλι και τη σάλτσα.