Υλικά
Αν η πίτσα τρώγεται με το χέρι ή το μαχαίρι και το πιρούνι παραμένει ένα διαχρονικό και δισεπίλυτο δίλημμα της γαστρονομίας. Και η αλήθεια είναι πως θα βρεις πολλούς υποστηρικτές σε κάθε πλευρά. Άλλοι λένε πως ο σωστός, παραδοσιακός και αυθεντικά ιταλικός τρόπος είναι με το μαχαιροπίρουνο. Ξεκινώντας από την τριγωνική «μύτη» του κομματιού και φτάνοντας ως το «στεφάνι» της ζύμης. Άλλοι πάλι απορρίπτουν τέτοιες τυπικότητες και ισχυρίζονται πως μόνο με το χέρι παίρνεις την πραγματική εμπειρία. Και το φτάνουν τόσο μακριά που μας λένε πως όλοι θα γελάσουν μαζί σου αν τη γευτείς με μαχαιροπίρουνο. Τη λύση στο δίλημμα έχει ο Anthony Bruno, γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης της Anthony’s Coal Fired Pizza, που μας λέει πως ο τρόπος που προτείνει αυτός στους πελάτες του είναι να διπλώνουν το κομμάτι, κάνοντάς το ρολό. «Δεν είναι μπριζόλα, είναι κομμάτι πίτσας», εξηγεί, «θα πάρεις το κομμάτι και θα το τυλίξεις σαν ρολό. Τώρα μπορείς να το φας». Αυτό γίνεται τόσο για να μη χυθούν τα υλικά, όσο και για να μην ακουμπά το σαγόνι σου πάνω στο λιωμένο τυρί.