Υλικά
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 3/4 φλ. τσαγιού καρύδια καθαρισμένα
- 1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο
- 1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι
- 2 κ. σ. σουσάμι
- 1 κ. σ. παπαρουνόσπορο
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. γλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 κ. γλ. πάπρικα
- 1/4 φλ. τσ. λευκό ξύδι
- 1/4 φλ. τσ. μηλόξυδο
- 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίξτε τον παπαρουνόσπορο, το σουσάμι, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το λευκό ξύδι, το μηλόξυδο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σος.
- Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι η σος να πάει παντού.
- Τοποθετείστε σε ένα μεγάλο μπολ το σπανάκι και γαρνίρετε με τα αμύγδαλα και τα κράνμπερι.