Υλικά
- 2 αυγά
- 2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3 κ. σ. παρμεζάνα
- 10 κ. σ. τριμμένη φρυγανιά
- 3 κονσέρβες τόνου (στραγγισμένο)
- 3 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα πιπέρι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα αυγά με το χυμό λεμόνι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε την παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά, τον τόνο, τα κρεμμύδια και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Σχηματίστε τους κεφτέδες και αφήστε τους στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τους κεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Τοποθετείστε σε ένα κομμάτι χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι και απολαύστε.