Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο (λιωμένο)
- 2 αυγά
- 1 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού κομμένα κράνμπερις
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μήλο
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα ξερά σύκα
- 3/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείστε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε καλά.
- Κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέστε τα κράνμπερις, τα μήλα, τα σύκα και τα φουντούκια και ανακατέψτε.
- Αλείψτε με λίγο βούτυρο τις θήκες για τα μάφινς και γεμίστε τα 3/4 τους.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.