Υλικά

Η μυρωδιά του κρέατος που ψήνεται και η προσμονή για το λαχταριστό γεύμα που όπου θα ναι θα προσγειωθεί στο τραπέζι μας είναι το άλφα και το ωμέγα όσων σημαίνει το μπάρμπεκιου. Μόνο που κάποιες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το προσδοκώμενο, παρά το γεγονός ότι όλα πήγαν ως όφειλαν. Ίσως φταίει η πρώτη ύλη, ίσως πάλι φταίει το καύσιμο. Κι εδώ οι ειδικοί έχουν ένα μυστικό για περισσότερη γεύση: ξύλα από οπωροφόρα δέντρα! Αυτό θα κάνει τη μεγάλη διαφορά στη συνήθη τσίκνα του κρέατος, προσθέτοντας πινελιές εσπεριδοειδών στη γεύση. Δεν μιλάμε για τα βασικά καυσόξυλα, αλλά για μικρά προσανάμματα από δέντρα φρούτων που μπορούν να προστεθούν ακόμα και σε ψήσιμο με κάρβουνα. «Ήπια στη γεύση και υψηλά σε περιεκτικότητα χυμών, τα ξύλα από φρούτα έχουν γενικά λιγότερες ακαθαρσίες εντός τους», γράφει χαρακτηριστικά ο γκουρού του μπάρμπεκιου Myron Mixon στο βιβλίο του «Everyday Barbecue». Όσο για το ποια φρούτα είναι κατάλληλα: «Μπορείς να διαλέξεις απ’ ό,τι είναι ευκολότερο να βρεις κοντά σου: μήλο, κεράσι, σταφύλι και, το δικό μου αγαπημένο, ροδάκινο»…