Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αμυγδαλόσκονη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1/4 φλιτζανιού μέλι ζεστό
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα πολτοποιημένη σε πουρέ
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη
  • Μέλι ρευστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα 20 x 20 εκ και πασπαλίζετε με αμυγδαλόψιχα ή βάζετε ένα αντικολλητικό φύλλο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την αμυγδαλόψιχα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπήστε ελαφρά μαζί το λάδι, το μέλι ζεστό, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Κατόπιν, ρίχνετε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αμυγδαλόψιχας και ανακατεύετε απαλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Διπλώνετε με μια σπάτουλα τη σοκολάτα και το πουρέ μπανάνας και ρίχνετε στη φόρμα.
  5. Ψήνετε για 33-43 λεπτά. Μόλις, είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.