Υλικά

  • 800 γραμμάρια αγκινάρες
  • 1½ κιλό κατσικάκι, κομμένο σε μερίδες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ¼ φλιτζανιού κούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • ½ φλιτζανιού κούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά το κρέας μέσα και έξω και το στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας. Εν συνεχεία το αλατοπιπερώνετε καλά και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
  2. Στη συνέχεια ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο αφού ροδίσουν ρίχνετε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 60 λεπτά.
  3. Κατόπιν προσθέτετε τις αγκινάρες κι άλλο 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 50 λεπτά.
  4. Στύβετε τα λεμόνια για να πάρετε το χυμό τους. Στραγγίζετε το ζουμί του φαγητού.
  5. Φτιάχνετε το αυγολέμονο ως εξής: Δένετε το ζουμί του φαγητού με το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε μια μικρή κατσαρόλα.
  6. Έπειτα χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και αλατοπίπερο.
  7. Προσθέτετε λίγο από το δεμένο ζουμί σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά και το λεμόνι και αδειάζετε το νέο μείγμα στη μικρή κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύετε το αυγολέμονο μέχρι να δέσει.
  9. Περιχύνετε με το αυγολέμονο το φαγητό, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε αμέσως.