Υλικά
- μισό κιλό κεράσια
- μισό φλιτζάνι βούτυρο
- 1 αβγό
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- μισό φλιτζάνι ζάχαρη
- δύο φλιτζάνια αλεύρι
- τρία κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα ενός λεμονιού
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Πλένετε τα κεράσια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε τα κουκούτσια.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αβγού.
- Κατόπιν προσθέτετε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει.
- Στο τέλος προσθέτετε και το ασπράδι του αβγού, το οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.
- Απλώνετε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορείτε να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους και στη συνέχεια σκεπάζετε με λωρίδες ζυμαριού.
- Ψήνετε την τάρτα στους 180oC για 1 ώρα περίπου. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.