Υλικά
- 2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 3-4 μέτρια καρότα βρασμένα
- 2 κολοκυθάκια βρασμένα
- 1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη
- 1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
- 1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο
- 1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα
- λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα
- αλατοπίπερο
- λίγο ελαιόλαδο
- 1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
- λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
Εκτέλεση
- Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.
- Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.
- Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).
- Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.
- Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).