Υλικά

  • 2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 3-4 μέτρια καρότα βρασμένα
  • 2 κολοκυθάκια βρασμένα
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη
  • 1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
  • 1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο
  • 1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα
  • λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • αλατοπίπερο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

Εκτέλεση

  1. Αφού βράσετε όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνετε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.
  2. Ρίχνετε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτετε τον αρακά, τη ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά.
  3. Ρίχνετε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτετε κι άλλη φρυγανιά).
  4. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη στιγμή.
  5. Απλώνετε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσετε τα μπιφτέκια τα περνάτε από τη φρυγανιά, τα βάζετε στο ταψί και ψήνετε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).