Υλικά
- 1 κιλό πράσα
- 2 κονσέρβες τόνος σε νερό
- 500 γραμμάρια φύλλο για τάρτες (ή κουρού)
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 αβγά
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
- Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε λίγο βούτυρο.
- Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Καρυκεύουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε έναν χυλό.
- Βουτυρώνουμε μια ταρταλέτα (σκεύος τάρτας) και απλώνουμε τη ζύμη, κόβοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι.
- Γεμίζουμε την ταρταλέτα με τη γέμιση τόνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 -50 λεπτά.