Υλικά

  • 1 κιλό πράσα
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό
  • 500 γραμμάρια φύλλο για τάρτες (ή κουρού)
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
  2. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
  3. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε λίγο βούτυρο.
  4. Ανοίγουμε τις κονσέρβες του τόνου και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  5. Καρυκεύουμε και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργήσουμε έναν χυλό.
  7. Βουτυρώνουμε μια ταρταλέτα (σκεύος τάρτας) και απλώνουμε τη ζύμη, κόβοντας τις άκρες με ένα μαχαίρι.
  8. Γεμίζουμε την ταρταλέτα με τη γέμιση τόνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 -50 λεπτά.