Υλικά
- ½ κιλό σπόροι ροδιού
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- λίγο νερό
Εκτέλεση
- Αρχικά, βάζετε τους σπόρους του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και 2-3 κουταλιές της σούπας νερό.
- Βράζετε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς τα υλικά έως ότου βγάλουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μην κολλήσουν.
- Μόλις το δείτε να έχει πήξει, βγάζετε από μέσα το στικ κανέλας και αλέθετε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ.
- Ακολούθως, το περνάτε από ένα σουρωτήρι, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλο το ζουμί τους.
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και την αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο βάζο για να το αποστειρώσετε και να το μεταφέρετε εκεί.