Υλικά
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
- 20 ντοματίνια
- μερικά φύλλα βασιλικού
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 σφηνάκια λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε καλά και κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
- Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό.
- Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό.
- Βάζετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Προσθέτετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
- Τελευταία στιγμή ρίχνετε τον βασιλικό και σερβίρετε.