Υλικά
- 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα χλιαρό γάλα
- 30 γρ. μαγιά νωπή
- 1 αβγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
- 1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και βούτυρο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί.
- Προσθέτετε το ολόκληρο αβγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου-βουτύρου, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ένα στρογγυλό φύλλο, το κόβετε πρώτα στα 4 και μετά στα 8 (τρίγωνα σαν πίτσα).
- Στο φαρδύ μέρος βάζετε λίγη πραλίνα και τυλίγετε από το φαρδύ προς το στενό, τραβώντας την μύτη, μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι.
- Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν καλά.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.