Υλικά
- 1 φλ + 2 κ. σούπας βούτυρο μαλακωμένο
- ¾ φλ. ζάχαρη
- ⅓ φλ. σκόνη κακάο
- 3 κ. σούπας γάλα
- 2 φλ. αλεύρι
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού baking powder
- ½ κ. γλυκού σόδα
- ⅔ φλ. καραμέλες γάλακτος
- 4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σούπας χοντρό αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ρηχό ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε το κακάο και το γάλα.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder και την σόδα.
- Ρίξτε τα στερεά υλικά στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν.
- Πλάστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τοποθετήστε τα στο ταψί και με τον αντίχειρα πιέστε την επιφάνειά τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας «κρατήρας».
- Ψήστε για περίπου εννιά λεπτά, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, πιέστε ελαφρώς ξανά τα βαθουλώματα και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
- Σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων ρίξτε τις καραμέλες βουτύρου και την κρέμα γάλακτος και βάλτε το στα μικροκύματα για ένα λεπτό.
- Ανακατέψτε το μείγμα και ξαναβάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων για άλλα 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει λείο.
- Μοιράστε την καραμέλα στα βαθουλώματα των μπισκότων, πασπαλίστε τα με το χοντρό αλάτι και σερβίρετε όταν κρυώσουν ελαφρώς.