Υλικά

  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 βανιλίνη ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας (μαύρη ή γάλακτος)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς.
  2. Βουτυρώστε ένα ταψί (20×20) ή καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Σε ένα μπολ προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Προσθέστε το αβγό, τη βανίλια και το αλάτι.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
  6. Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά. Το κέικ παραμένει ζουμερό μετά το ψήσιμο.
  7. Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε κομμάτια.