Υλικά
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο λιωμένο
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 βανιλίνη ή 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας (μαύρη ή γάλακτος)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς.
- Βουτυρώστε ένα ταψί (20×20) ή καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη και ανακατέψτε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέστε το αβγό, τη βανίλια και το αλάτι.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Απλώστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 20-25 λεπτά. Το κέικ παραμένει ζουμερό μετά το ψήσιμο.
- Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε κομμάτια.