Υλικά
- 500 γρ φασόλια ξερά (μουλιασμένα από το βράδυ σε κρύο νερό)
- 3-4 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 ματσάκι σέλινο, πλυμένο και χοντροκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σουρώνετε τα φασόλια και τα ξεπλένετε κάτω από την βρύση καλά.
- Τα βράζετε για 20 λεπτά σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνετε το ελαιόλαδο μέσα σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα να ζεσταθεί καλά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε τα μισοβρασμένα φασόλια και τα καρότα.
- Προσθέτετε 3-4 λίτρα νερό και βράζετε το φαγητό για 40 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το σέλινο κομμένο και βράζετε τη φασολάδα για άλλα 20 λεπτά περίπου χωρίς καπάκι.
- Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίξτε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά το φαγητό.
- Σερβίρετε τη φασολάδα ζεστή με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα, ελιές, τουρσί ή και κάποιο παστό ψάρι.