Υλικά
- 6 γλυκοπατάτες
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- λίγη γλυκιά πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα
- λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Πλένετε τις γλυκοπατάτες και τις βάζετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι μαλακώνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτετε τον κιμά και αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
- Δίνετε γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
- Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε λίγο νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τη γέμιση να μαγειρευτεί περίπου 20-30 λεπτά.
- Ανοίγετε το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
- Βγάζετε από το φούρνο και με ένα μαχαίρι τις ανοίγετε στα δύο αλλά δεν τις κόβετε τελείως, ώστε να ανοίξουν σα βαρκούλες.
- Τις γεμίζετε με τη γέμιση που φτιάξατε.
- Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.