Υλικά

  • 6 γλυκοπατάτες
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε αρχικά το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
  2. Πλένετε τις γλυκοπατάτες και τις βάζετε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι μαλακώνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτετε τον κιμά και αφήνετε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  5. Δίνετε γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
  6. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε λίγο νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τη γέμιση να μαγειρευτεί περίπου 20-30 λεπτά.
  7. Ανοίγετε το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
  8. Βγάζετε από το φούρνο και με ένα μαχαίρι τις ανοίγετε στα δύο αλλά δεν τις κόβετε τελείως, ώστε να ανοίξουν σα βαρκούλες.
  9. Τις γεμίζετε με τη γέμιση που φτιάξατε.
  10. Πασπαλίζετε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.