Υλικά
- 100 γρ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
- 20 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
- 20 γρ ελαιόλαδο
- 300 γρ πατάτες (καθαρό βάρος χωρίς φλούδα) κομμένες σε κυβάκια
- 500 ml νερό βραστό
- 1 κύβο ζωμό της αρεσκείας σας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ. γ. θυμάρι ή ρίγανη
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ μπολ, καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια.
- Σε μια ξύλινη επιφάνεια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το μπέικον.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνετε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μπέικον.
- Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια ανακατεύοντας με μια αντικολλητική σπάτουλα.
- Προσθέτετε τις πατάτες και αλατοπιπερώνετε.
- Διαλύετε τον ζωμό στο βραστό νερό και τον προσθέτετε στην κατσαρόλα. Βράζετε σε μέτρια φωτιά με κλειστό το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
- Στην συνέχεια, με το μπαστούνι πολτοποίησης, πολτοποιείτε τα υλικά.
- Προσθέτετε τη ρίγανη ή το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 10′. Ενδιάμεσα ανακατεύετε.
- Για το σερβίρισμα, συνοδεύετε με ζεστό ψωμί ή κρουτόν.