Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 150 γρ. βρασμένος και στραγγισμένος αρακάς
- 80 γρ. βούτυρο
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 3 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
- 100 γρ. σελινόριζα ζεματισμένη, κομμένη σε μπαστουνάκια
- 100 ml κρασί λευκό
- 100 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- λίγος, ψιλοκομμένος μαϊντανός ή άνηθος (προαιρετικά)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε αρχικά τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Κρατάτε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το μισό από το βούτυρο μέχρι να λιώσει και σοτάρετε ελαφρά τον αρακά και τη σελινόριζα.
- Κατόπιν αναμειγνύετε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα ζυμαρικά.
- Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε.
- Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το ροκφόρ και την κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε καλά.
- Σιγοβράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύνετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με μαϊντανό ή άνηθο (προαιρετικά) και ανακατεύετε.