Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 πατάτα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- κάρδαμο
- αλατοπίπερο
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- λίγο λευκό κρασί
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. μαργαρίνη
- μερικές βρασμένες γαρίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρετε στο λάδι.
- Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το ζωμό.
- Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιείτε τη σούπα και τη βάζετε να πάρει μια βράση.
- Τότε προσθέτετε την κρέμα κι ανακατεύετε. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτετε τη μαργαρίνη. Σερβίρετε διακοσμώντας προαιρετικά με μερικές βρασμένες γαρίδες.