Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 πατάτα
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • κάρδαμο
  • αλατοπίπερο
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • λίγο λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μαργαρίνη
  • μερικές βρασμένες γαρίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σοτάρετε στο λάδι.
  2. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύετε. Προσθέτετε και το ζωμό.
  3. Καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα με 40 λεπτά. Πολτοποιείτε τη σούπα και τη βάζετε να πάρει μια βράση.
  4. Τότε προσθέτετε την κρέμα κι ανακατεύετε. Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτετε τη μαργαρίνη. Σερβίρετε διακοσμώντας προαιρετικά με μερικές βρασμένες γαρίδες.