Υλικά

  • 250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μικρή μακρόστενη φόρμα και ντύστε με μεμβράνη τα τοιχώματα της.
  3. Σε μπολ βάζετε το βούτυρο και την άχνη. Τα χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν σαν κρέμα.
  4. Λίγη λίγη, ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα. Τέλος ρίχνετε τα σπασμένα μπισκότα.
  5. Αδειάζετε το γλυκό στη φόρμα. Καλύπτετε με μεμβράνη και το παγώνετε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να σφίξει.
  6. Το αφήνετε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το κόβετε σε κομμάτια-φέτες.
  7. Σερβίρετε προαιρετικά με σαντιγί.