Υλικά
- 250 γρ. σοκολάτα με 60% κακάο
- 125 γρ. βούτυρο μαλακό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 ml κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ. σ. κονιάκ
- ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη λιώνετε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
- Χρησιμοποιήστε μια μικρή μακρόστενη φόρμα και ντύστε με μεμβράνη τα τοιχώματα της.
- Σε μπολ βάζετε το βούτυρο και την άχνη. Τα χτυπάτε για λίγα λεπτά, να γίνουν σαν κρέμα.
- Λίγη λίγη, ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το κονιάκ και την κρέμα. Τέλος ρίχνετε τα σπασμένα μπισκότα.
- Αδειάζετε το γλυκό στη φόρμα. Καλύπτετε με μεμβράνη και το παγώνετε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να σφίξει.
- Το αφήνετε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το κόβετε σε κομμάτια-φέτες.
- Σερβίρετε προαιρετικά με σαντιγί.