Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό λεπτοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ώριμη μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι τεκίλα ή λευκό κρασί
- 1 κ. γ. κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μαρινάρετε αρχικά το κρέας, βάζοντάς το σε ένα μπολ. Προσθέστε την τεκίλα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και αφήστε το για 1 ώρα μέσα στο ψυγείο.
- Βάλτε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρέας κομμένο σε λωρίδες.
- Ανακατέψτε, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέστε τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά, ανακατέψτε το για 3-4 λεπτά και βάλτε τη ντομάτα.
- Ανακατέψτε και αφήστε για 5 λεπτά ακόμα, δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε αν χρειαστεί.
- Στη συνέχεια βάλτε τα κρεμμύδια και έπειτα από 2-3 λεπτά, κατεβάστε τα από τη φωτιά.
- Σερβίρετε με ρύζι ή με τορτίγιες.