Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα πλευρώτους
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια (στο μούλτι)
  • 1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. ρεγγάτο
  • 150 γρ. γκούντα
  • 2 αβγά

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τη ζύμη τάρτας. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το ζυμώνετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Το κάνετε μια μπάλα και το τυλίγετε σε μεμβράνη. Το αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τα αβγά, προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε και ρίχνετε και τα τυριά, τα οποία έχετε τρίψει.
  4. Μαραίνετε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά και τα μανιτάρια τα οποία έχετε κόψει φέτες.
  5. Ανακατεύετε τα δύο μείγματα.
  6. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγετε σε φύλλο με τα χέρια ή με μικρό πλάστη και την απλώνετε σε ταρτιέρα ελαφρά λαδωμένη.
  7. Αδειάζετε πάνω από τη ζύμη το μείγμα και ψήνετε στους 180° για 20 με 25 λεπτά.