Υλικά
- 500 γρ. κιμά βοδινό
- 1 φλ. φασόλια (άσπρα ή μαύρα)
- 3 κρεμμύδια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- ένα φλιτζάνι καλαμπόκι
- 2 μεγάλες, κόκκινες ντομάτες
- 1 κουταλάκι πιπέρι τσίλι σε σκόνη
- 1 κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
- 150 γρ. τριμμένο τσένταρ
- ρίγανη
- αλάτι
- λίγο λάδι
- τορτίγιες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Μουλιάζετε από το προηγούμενο βράδυ τα φασόλια σε κρύο νερό.
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνετε, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό (χωρίς αλάτι) και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα αλατίζετε προς το τέλος του ψησίματος. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε την πιπεριά και τα κρεμμύδια.
- Ζεσταίνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα τον κιμά με τα κρεμμύδια και την πιπεριά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, τα φασόλια και τα μπαχαρικά.
- Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για ½ ώρα.
- Αδειάζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ’ ένα πυρίμαχο ταψάκι, προσθέτετε το καλαμπόκι, πασπαλίζετε με το τυρί και βάζετε το φαγητό σε δυνατό, προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.
- Το σερβίρετε ζεστό πάνω σε τορτίγιες.