Υλικά
- 1 πακέτο τορτελίνια (γέμιση της επιλογής σας)
- 2 κουταλιές λιαστές ντομάτες κομμένες
- 120 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 της κούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/3 της κούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/3 της κούπας φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- 1/2 μοσχολέμονο (lime) τον χυμό του και το ξύσμα του
- 1 κουταλάκι γεμάτο ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε ελαφρώς σε μέτρια φωτιά το κουκουνάρι να μοσχομυρίσει ελαφρώς (περίπου 2 λεπτά).
- Βράζετε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Τα σουρώνετε και τα βρέχετε με άφθονο κρύο νερό.
- Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι χτυπάτε σε ένα ποτήρι το λάδι με το ξύδι τον χυμό και το ξύσμα του μοσχολέμονου, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύετε σε σαλατιέρα όλα τα λαχανικά και μυρωδικά, συμπληρώνετε με τα τορτελίνια και θρυμματίζετε την φέτα.
- Περιχύνετε με την vinaigrette και σερβίρετε ή αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά η σαλάτα.
- Στο σερβίρισμα πασπαλίζετε με το κουκουνάρι.