Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 14-15 ντοματίνια πολύχρωμα
- 150 γραμ. τυρί μετσοβόνε
- 2 κ. γ. μυρωδικά (ρίγανη ή θυμάρι)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανοίγετε αρχικά το φύλλο της σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα κατευθείαν στο ταψί που θα ψήσετε τις τάρτες.
- Την κόβετε στη συνέχεια στη μέση και απομακρύνετε λίγο το ένα κομμάτι από το άλλο για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο όταν θα φουσκώσουν.
- Κόβετε έπειτα το μετσοβόνε σε κομμάτια ή φέτες και το μοιράζετε ισόποσα στα δύο φύλλα.
- Πλένετε τα τοματίνια, τα κόβετε στη μέση και τα ανακατεύετε με το λάδι, αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτετε πάνω από το τυρί.
- Ρίχνετε και τα μυρωδικά. Προσέχετε να αφήσετε μια απόσταση λίγων εκατοστών από κάθε πλευρά του φύλλου.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι η σφολιάτα να χρυσίσει γύρω γύρω.