Υλικά
- 12 ψωμάκια μικρά για μπέργκερ
- 12 φέτες τσένταρ
- 12 λεπτές φέτες ντομάτα
- λίγα φύλλα μαρουλιού
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε αρχικά το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
- Αναμειγνύετε σ΄ ένα μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αβγό, τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ζυμώνετε όλα τα υλικά περίπου 5-6 λεπτά, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και κατά διαστήματα βρέχετε τα χέρια σας με νερό.
- Καλύπτετε με μεμβράνη το μπολ και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
- Λαδώνετε ελαφρώς τα χέρια σας και πλάθετε 12 μικρά μπιφτεκάκια, τα όποια στη συνέχεια τοποθετείτε σε ταψί όπου έχετε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνετε για περίπου 30′ (αναλόγως τον φούρνο).
- Ανοίγετε τα ψωμάκια, προσθέτετε το μαρούλι, τα burgers, το τυρί και την ντομάτα. Προσθέτετε μαγιονέζα ή κέτσαπ και σερβίρετε.