Υλικά
- 430 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. αλάτι
- 50 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 60 ml γάλα
- 25 γρ. φρέσκια μαγιά
Εκτέλεση
- Σ’ ένα δοχείο αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά.
- Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτετε στο δοχείο.
- Αναμιγνύετε με σπάτουλα μέχρι να πετύχετε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι και ολοκληρώνετε το ζύμωμα με τη βοήθεια του πλάστη.
- Σχηματίζετε μία μπάλα με το ζυμάρι και την τοποθετείτε ξανά στο δοχείο σκεπάζοντας την μ’ ένα πανί.
- Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
- Παίρνετε το ζυμάρι και το διαιρείτε σε ίσα μέρη των 350 γρ. Αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά σκεπασμένα.
- Πλάθετε τις μικρές μπάλες, τις τοποθετείτε σε ταψί ή λαμαρίνα και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 2 ώρες σκεπασμένες.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.