Υλικά

  • 430 γρ. αλεύρι
  • 10 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 60 ml γάλα
  • 25 γρ. φρέσκια μαγιά

Εκτέλεση

  1. Σ’ ένα δοχείο αναμιγνύετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αβγά.
  2. Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτετε στο δοχείο.
  3. Αναμιγνύετε με σπάτουλα μέχρι να πετύχετε ένα ομογενοποιημένο ζυμάρι και ολοκληρώνετε το ζύμωμα με τη βοήθεια του πλάστη.
  4. Σχηματίζετε μία μπάλα με το ζυμάρι και την τοποθετείτε ξανά στο δοχείο σκεπάζοντας την μ’ ένα πανί.
  5. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 90 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  6. Παίρνετε το ζυμάρι και το διαιρείτε σε ίσα μέρη των 350 γρ. Αφήνετε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά σκεπασμένα.
  7. Πλάθετε τις μικρές μπάλες, τις τοποθετείτε σε ταψί ή λαμαρίνα και τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 2 ώρες σκεπασμένες.
  8. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.