Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • ½ κιλό κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε από το λάχανο το χοντρό κοτσάνι και τα χαλασμένα φύλλα.
  2. Βράζετε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και βάζετε μέσα το λάχανο.
  3. Το βράζετε για 5 λεπτά, το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε ακόμη για 15 λεπτά στο βραστό νερό για να μαλακώσουν τα φύλλα.
  4. Ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Παίρνετε ένα φύλλο από το λάχανο, αφαιρείτε τα χοντρά σημεία, βάζετε 1 γεμάτη κουταλιά από το μείγμα του κιμά κα το τυλίγετε σε ρολό χωρίς να το σφίγγετε.
  6. Σοτάρετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια ώσπου να μαραθούν. Βάζετε μέσα σε σειρές τους ντολμάδες.
  7. Ρίχνετε πάνω το χυμό ντομάτας, το νερό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  8. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τους ντολμάδες να σιγοψηθούν για 1 ½ ώρα περίπου.