Υλικά
- 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 135 γρ. ζάχαρη
- 2 αβγά
- ½ φλ. τσαγιού γάλα
- 40 γρ. κακάο
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1 κ.σ. κονιάκ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 1 κοφτό κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. ξύδι
- κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτας εμπορίου
Εκτέλεση
- Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Χτυπάτε αρχικά στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αβγά, το κακάο, τις βανίλιες και το κονιάκ και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα αλευριού, σταδιακά, εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα.
- Ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα, το ρίχνετε στο μείγμα και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Γεμίζετε με το μείγμα θήκες για cupcakes μεγέθους επιλογής σας περίπου μέχρι τη μέση, τις βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Με τη βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρετε γεμίζετε τα capcakes μέχρι επάνω με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε με διάφορα ζαχαρωτά επιλογής σας.