Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 8 αβγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • φορμάκια για μαντλέν (ή φορμάκια μάφιν)
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγετε τα γρομπαλάκια. Συμπληρώστε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώστε την ταχύτητα και συμπληρώστε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη.
  3. Συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ σε πιο δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  4. Βάλτε για μερικά δευτερόλεπτα λίγο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και αλείψτε τα φορμάκια.
  5. Αλευρώστε κάθε φορμάκι και τινάξτε το εξτρά αλεύρι.
  6. Γεμίστε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
  7. Αν δεν έχετε φόρμες μαντέλν και βάλετε τη ζύμη σε μάφιν, ίσως χρειαστούν 5 λεπτά ακόμη.
  8. Αφήστε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφορμάρετε.