Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 ¼ φλιτζάνια μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 8 αβγά
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 βανίλιες
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- φορμάκια για μαντλέν (ή φορμάκια μάφιν)
- ½ φλιτζάνι μαργαρίνη επιπλέον για το βουτύρωμα κάθε φόρμας
Εκτέλεση
- Αρχικά, κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ για να αποφύγετε τα γρομπαλάκια. Συμπληρώστε το baking powder και τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ και αφού αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώστε την ταχύτητα και συμπληρώστε σιγά, σιγά το αλεύρι και τη μαργαρίνη.
- Συνεχίστε το χτύπημα ώσπου να πάρετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Συνεχίστε το χτύπημα με το μίξερ σε πιο δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Βάλτε για μερικά δευτερόλεπτα λίγο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι να μαλακώσει και αλείψτε τα φορμάκια.
- Αλευρώστε κάθε φορμάκι και τινάξτε το εξτρά αλεύρι.
- Γεμίστε τις φόρμες με τη ζύμη και ψήστε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
- Αν δεν έχετε φόρμες μαντέλν και βάλετε τη ζύμη σε μάφιν, ίσως χρειαστούν 5 λεπτά ακόμη.
- Αφήστε να κρυώσουν λίγο εκτός του φούρνου και ξεφορμάρετε.