Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 400 γρ., ψιλοκομμένες ντομάτες κονσέρβας ή 600 γρ., ξεφλουδισμένες και τριμμένες στο τρίφτη
- 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- λίγος δυόσμος ή μπαχάρι
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους ½ εκατ. τις αφήνετε σε μπολ που περιέχει νερό, τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τις ανακατεύετε.
- Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτετε τις ντομάτες, το ζωμό λαχανικών και τη ρίγανη και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για λίγο.
- Προσθέτετε στη σάλτσα τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
- Αν οι ντομάτες δεν έχουν πολύ ζουμί, προσθέτετε και λίγο νερό ή ζωμό, (όχι πολύ, ίσα να φτάνει να βράσουν οι πατάτες).
- Αφήνετε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν περίπου 40′-50΄, ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.