Υλικά
- ½ κιλό αρακάς
- 2-3 πατάτες μέτριες
- 2 καρότα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3/4 φλιτζ. χυμός ντομάτας
- αρκετός άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Αρχικά, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε κυδωνάτες μικρού μεγέθους.
- Καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε σε ροδελίτσες.
- Σε κατσαρόλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε.
- Προσθέτετε τα καρότα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Ανακατεύετε και τα αφήνετε και αυτά να σοταριστούν.
- Κατόπιν προσθέτετε τον αρακά, τον σοτάρετε για λίγο και περιχύνετε με τον χυμό ντομάτας, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
- Ρίχνετε λίγη ζάχαρη και ζεστό νερό, ίσα να σκεπάσει τον αρακά.
- Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.