Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1-2 μέτρια κρεμμύδια
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 2 χοντρές φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για το τύλιγμα των κεφτέδων
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αρχικά, βάζετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει. Στη συνέχεια το σφίγγετε στις παλάμες σας να φύγει το νερό και το βάζετε σε ένα μπολ.
- Τρίβετε το κρεμμύδι, το στίβετε με τις παλάμες σας να φύγουν τα υγρά του και το βάζετε στο μπολ με το ψωμί.
- Προσθέτετε τον κιμά, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
- Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ με τον κιμά και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Βάζετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, παίρνετε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες και πλάθετε στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Τυλίγετε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τα τηγανίζετε, να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
- Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.