Υλικά

  • 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και 2 κ. σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αβγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  3. Προαιρετικά το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει, περιμετρικά από τα τοιχώματα, 2 εκ. για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  4. Πολτοποιείτε την καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη.
  5. Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  6. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί.
  7. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς.
  8. Απλώνετε από πάνω, στην επιφάνεια του μείγματος, τα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
  9. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μείγματος να βγει καθαρό.