Υλικά
- 125 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου και 2 κ. σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
- 2 αβγά
- 1 1/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- φρέσκα βερίκοκα κομμένα στα 4
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Προαιρετικά το στρώνετε με χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει, περιμετρικά από τα τοιχώματα, 2 εκ. για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Πολτοποιείτε την καθαρισμένη αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε σκόνη.
- Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αβγά και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
- Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα σε σκόνη και το αλεύρι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και το στρώνετε ισομερώς.
- Απλώνετε από πάνω, στην επιφάνεια του μείγματος, τα βερίκοκα με τις κομμένες πλευρές προς τα επάνω πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στο μείγμα.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του μείγματος να βγει καθαρό.