Υλικά

  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. καθαρισμένα κεράσια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 3 αβγά

Εκτέλεση

  1. Χωρίζουμε το βούτυρο στη μέση, λιώνουμε το μισό σε χαμηλή θερμοκρασία και με το υπόλοιπο αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο περίπου 24 εκ.
  2. Απλώνουμε στο σκεύος συμμετρικά τα κεράσια και τα πασπαλίζουμε με 25 γρ. της ζάχαρης.
  3. Ψήνουμε τα κεράσια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για 10’.
  4. Στο μπλέντερ χτυπάμε το γάλα, τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια για 10’’.
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 20’’.
  6. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και περιχύνουμε προσεκτικά τα κεράσια με το μίγμα.
  7. Ψήνουμε το κλαφουτί για άλλα 45’ και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με άχνη ζάχαρη.