Υλικά
- 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. καθαρισμένα κεράσια
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο
- 3 αβγά
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε το βούτυρο στη μέση, λιώνουμε το μισό σε χαμηλή θερμοκρασία και με το υπόλοιπο αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο περίπου 24 εκ.
- Απλώνουμε στο σκεύος συμμετρικά τα κεράσια και τα πασπαλίζουμε με 25 γρ. της ζάχαρης.
- Ψήνουμε τα κεράσια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, για 10’.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε το γάλα, τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια για 10’’.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το βούτυρο και χτυπάμε για άλλα 20’’.
- Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και περιχύνουμε προσεκτικά τα κεράσια με το μίγμα.
- Ψήνουμε το κλαφουτί για άλλα 45’ και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο με άχνη ζάχαρη.