Υλικά
- 2 αβγά
- παγωτό βανίλια
- 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
Εκτέλεση
- Φτιάξτε με μια σέσουλα παγωτού 6 στρογγυλές μπάλες και βάλτε τες σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα δίσκο στην κατάψυξη. Αφήστε τες να παγώσουν καλά για 2 ώρες.
- Σπάστε τα μπισκότα σε τρίμματα και βάλτε τα σε ένα ρηχό μπολ. Και πάλι δουλεύοντας γρήγορα κυλήστε τις μπάλες παγωτού πάνω στα τριμμένα μπισκότα.
- Ξαναβάλτε τες στην κατάψυξη για 1 ώρα. Χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με το γάλα σε ένα μπολ.
- Βουτήξτε κάθε μπάλα παγωτού πρώτα στο μείγμα των αβγών και μετά, τινάζοντας την περίσσεια, κυλήστε τες στα τριμμένα μπισκότα.
- Βάλτε τις μπάλες παγωτού στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα.
- Γεμίστε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο και ζεστάνετέ το στους 190 βαθμούς.
- Σε 2 παρτίδες, τηγανίστε τις μπάλες παγωτού για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν.
- Βγάλτε τες με μια τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι, στραγγίξτε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε αμέσως.