Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τσίλι σε σκόνη
  • πάπρικα γλυκιά
  • κύμινο
  • 1 κούπα αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
  2. Την επόμενη αδειάζουμε το νερό, βάζουμε καθαρό και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να είναι έτοιμα.
  3. Στο μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και πολτοποιούμε καλά.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
  5. Σε τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο σε πολύ δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει.
  6. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι για να φτιάξουμε τους κεφτέδες.
  7. Όταν πάρουν χρώμα αποσύρουμε και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.