Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- τσίλι σε σκόνη
- πάπρικα γλυκιά
- κύμινο
- 1 κούπα αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
- Την επόμενη αδειάζουμε το νερό, βάζουμε καθαρό και βράζουμε τα ρεβίθια ώσπου να είναι έτοιμα.
- Στο μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και πολτοποιούμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει το μείγμα.
- Σε τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο σε πολύ δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο λίγο από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι για να φτιάξουμε τους κεφτέδες.
- Όταν πάρουν χρώμα αποσύρουμε και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.