Υλικά

  • 100 γρ. μαγιά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κατσικίσιο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (για τη ζύμη)
  • 3 κρόκους αβγών και 1 για άλειμμα
  • 1 1/2 κ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ. μυζήθρα γλυκιά
  • 2-3 βανίλιες
  • 3 ασπράδια αβγών
  • ζάχαρη
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, διαλύουμε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά. Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό.
  3. Προσθέτουμε στη μυζήθρα όση ζάχαρη θέλουμε, τ’ ασπράδια των αβγών και τις βανίλιες και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αφού ανοίξουμε το φύλλο, το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με το στόμιο ενός μεγάλου ποτηριού και αφού βάλουμε το μείγμα της μυζήθρας, σχηματίζουμε στρογγυλά καλτσουνάκια.
  5. Τα τσιμπάμε με το πιρούνι για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα, τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
  6. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 3 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.