Υλικά
- 100 γρ. μαγιά
- 2 φλιτζ. τσαγιού κατσικίσιο γάλα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (για τη ζύμη)
- 3 κρόκους αβγών και 1 για άλειμμα
- 1 1/2 κ. αλεύρι μαλακό
- 2 κ. μυζήθρα γλυκιά
- 2-3 βανίλιες
- 3 ασπράδια αβγών
- ζάχαρη
- κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
- Αρχικά, διαλύουμε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά. Ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε σε φύλλο χοντρό.
- Προσθέτουμε στη μυζήθρα όση ζάχαρη θέλουμε, τ’ ασπράδια των αβγών και τις βανίλιες και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφού ανοίξουμε το φύλλο, το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με το στόμιο ενός μεγάλου ποτηριού και αφού βάλουμε το μείγμα της μυζήθρας, σχηματίζουμε στρογγυλά καλτσουνάκια.
- Τα τσιμπάμε με το πιρούνι για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα, τα αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 3 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.