Υλικά
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι
- 60 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το μέλι και την κρέμα γάλακτος.
- Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε σ’ ένα ταψί λαδόχαρτο και βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα σχηματίζοντας στρογγυλούς δίσκους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Όταν οι φλωρεντίνες κρυώσουν, λιώνουμε την κουβερτούρα και όταν αρχίσει και κρυώνει η σοκολάτα βουτάμε το κάτω μέρος και τοποθετούμε με την σοκολάτα προς τα πάνω στην λαδόκολα μέχρι να στεγνώσουν.