Υλικά

  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το μέλι και την κρέμα γάλακτος.
  2. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει, αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε σ’ ένα ταψί λαδόχαρτο και βάζουμε 1 μεγάλη κουταλιά από το μείγμα σχηματίζοντας στρογγυλούς δίσκους.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  5. Όταν οι φλωρεντίνες κρυώσουν, λιώνουμε την κουβερτούρα και όταν αρχίσει και κρυώνει η σοκολάτα βουτάμε το κάτω μέρος και τοποθετούμε με την σοκολάτα προς τα πάνω στην λαδόκολα μέχρι να στεγνώσουν.