Υλικά
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γ. baking powder
- 1 κ. γ. σόδα μαγειρικής
- 1/2 κ. γ. αλάτι
- 3 μεγάλες μπανάνες, λιωμένες
- 3/4 κούπας λευκή ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 175C.
- Αλείψτε μια φόρμα για μάφιν με λίγο λάδι και έπειτα αναμείξτε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, αναμείξτε τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το αβγό και το λιωμένο βούτυρο.
- Ρίξτε μέσα σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μοιράστε το μείγμα με κουταλιές μέσα στις φόρμες για μάφιν.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε τα μάφιν για 10 με 15 λεπτά.