Υλικά
- 600 γρ. γαρίδες μέτριες προς μεγάλες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες με το κέλυφος, ωμές
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 κ. γ. τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ .σ. μέλι
- 3/4 φλ. τσ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές.
- Βάζουμε σε μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε το τζίντζερ και σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά, μετά τη χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα.
- Αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη σόγια και το μέλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να τυλιχθούν οι γαρίδες με τη σάλτσα και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Ετοιμάζουμε τη σαλάτα κόβοντας τα σαλατικά.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σαλάτα.
- Τη σερβίρουμε σε σαλατιέρα, με τις γαρίδες, τα αβγά και τη σάλτσα από πάνω.