Υλικά

  • 600 γρ. γαρίδες μέτριες προς μεγάλες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες με το κέλυφος, ωμές
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 κ. γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ .σ. μέλι
  • 3/4 φλ. τσ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες ωμές, κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές.
  2. Βάζουμε σε μέτριο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε το τζίντζερ και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Αφήνουμε να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά, μετά τη χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει ελάχιστη σάλτσα.
  4. Αφαιρούμε τα κεφάλια και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη σόγια και το μέλι, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να τυλιχθούν οι γαρίδες με τη σάλτσα και βγάζουμε από τη φωτιά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα κόβοντας τα σαλατικά.
  6.  Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και το ανακατεύουμε πολύ καλά με τη σαλάτα.
  7.  Τη σερβίρουμε σε σαλατιέρα, με τις γαρίδες, τα αβγά και τη σάλτσα από πάνω.