Υλικά
- 700 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια σπανάκι
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε χτυπώντας τα φιλέτα κοτόπουλου ώστε να γίνουν αρκετά λεπτά και πλατιά και έπειτα τα πλένουμε με νερό.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά ακόμη.
- Αν το σπανάκι είναι φρέσκο πριν το προσθέσουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά το πλένουμε καλά, το ζεματάμε σε ζεστό νερό και το ψιλοκόβουμε.
- Αν είναι κατεψυγμένο ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού σοταριστούν όλα τα λαχανικά μαζί τα σβήνουμε με το μισό ποτήρι λευκό κρασί και προσθέτουμε αλάτι, και πιπέρι.
- Τα μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά ανακατεύοντας συχνά σε μέτρια φωτιά.
- Όταν τα υγρά σωθούν αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει αρκετά προτού γεμίσουμε τα φιλέτα.
- Όταν κρυώσει αρκετά η γέμισή, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Κόβουμε τόσα κομμάτια αλουμινόχαρτου όσα και τα φιλέτα, αρκετά μεγάλα για να καλύψουν πλήρως τα φιλέτα.
- Κατόπιν, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τοποθετούμε 1-2 κουταλιές της σούπας γέμιση στο κέντρο του κάθε φιλέτου και τα τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και όταν φτάσει σε σημείο βρασμού τοποθετούμε τα ρολά κοτόπουλου που φτιάξαμε και τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά.
- Όταν βράσουν, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από τα ρολά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρώμα.
- Τέλος τα σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.