Υλικά
- 113 γρ. βούτυρο ανάλατο
- 75 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
- 1 αβγό
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking powder.
- Παίρνουμε μια φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) και αφού βάλουμε λαδόκολλα, απλώνουμε τη βάση με το χέρι ώστε να καλύψει τον πάτο και 3 εκ. προς τα πάνω.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.