Υλικά
- 1 κιλό υγράλατος μπακαλιάρος σε φιλέτα
- 150-200 γρ. αλεύρι
Από τα πιο γεμάτα σε γεύση ψάρια και με ευχάριστο άρωμα ο μπακαλιάρος κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου έχει την τιμητική του. Τι θα λέγατε, ωστόσο, αν για μια φορά αφήνατε την πεπατημένη και ακολουθούσατε τη συνταγή και τα μυστικά tips των ειδικών στο ψάρι; Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Μία παραδοσιακή ταβέρνα –από τις πιο φημισμένες σε ολόκληρη την Αττική– με πολύχρονη πείρα στο ψάρι μας δίνει τη συνταγή της για να παρασκευάσουμε στο σπίτι παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά και ένα από τα πιο διάσημα μοντέρνας αισθητικής και φιλοσοφίας μεζεδοπωλεία μας συμβουλεύει πώς να κάνουμε μπακαλιαροκροκέτες με μπραντάδα. Ο λόγος για το Ταξιδεύοντας στο Κερατσίνι και το Mezze Glyfada στη Γλυφάδα, αντίστοιχα, που μας βάζουν στην κουζίνα κάνοντάς μας να θέλουμε να ξεπεράσουμε ακόμη και τους δικούς τους μάγειρες, παρασκευάζοντας τον τέλειο μπακαλιάρο στην κουζίνα του σπιτιού μας. Ο μπακαλιάρος σκορδαλιά του Ταξιδεύοντας Η παραδοσιακή συνταγή